Olen neljän opiskelijakaverini kanssa ideoinut ohjelmaa hyvinvointipäivään uutta suuntaa työuralleen etsiville työttömille ja työttömyysuhan alaisille. Hyvinvointipäivän ohjelman suunnitteleminen ja tuottaminen on osa opintojamme. Tavoitteena on oppia projektien suunnittelua, toteuttamista ja ryhmätyötaitoja. Ryhmänohjaustaidot kehittynevät toteutuksessa.

Toteutamme bloggaustyöpajan otsikolla Minustako bloggaaja –miten aloitan blogin. Kerromme bloggauksesta, esittelemme muutaman blogin ja sen jälkeen ohjaamme halukkaita blogin aloittamisessa. Jännittävää ja mukavasti haastavaakin. Projektimme on siis hyvin suunniteltu eli jo puoliksi tehty. Toivottavasti rento ja ”tavallinen” tyylimme rohkaisee työpajaan tulijoita. Kiinnostuneiden määrästä ei tätä kirjoittaessani ole vielä tietoa. Niin, uhkahan on, ettei kukaan tule paikalle…

Olen kirjoitellut tätä blogia kokeillakseni projektiamme varten millaista on blogikirjoittaminen.  Olen joutunut pidättelemään itseäni etten rönsyilisi kirjoittamaan kaikesta mielenkiintoisesta. Mielessäni on pysynyt ensimmäinen blogikirjoittamisesta huomioimani sääntö: pysy aiheessa.  Blogini aihe on aikuisopiskelu – sen ilot ja karikot. Ei ehkä mikään kovin rokkaava aihe. Opiskelu on olevinaan melko vakavaa puuhaa mutta kyllähän tässä aikuisena opiskellessa aina sattuu ja tapahtuu – hauskaa ja erittäin hauskaa, toki myös vähemmän hauskaa. Ilo irronnee tälläkin blogialustalla kevään edistyessä kohti ensimmäisen lukuvuoden loppua kun  minusta tullee projektin jälkeen oikea bloggaaja sillä  enhän tuolloin ole enää ”projektin koekaniini”.    

Kun esimerkinomaisesti esittelen tätä blogitekelettäni huomenna kerron toki puutteeni alustan hallinnassa. En lainkaan osaa vielä tehdä kaikkia niitä asioita ja juttuja joita blogiini haluaisin. Blogin ulkoasun muokkaamisessa on haasteensa. Juuri se oppimisen ilo ja tyytyväisyys onnistuneiden kokeilujen jälkeen tekee bloggaamisesta kivaa! Aina voi kehittyä, tehdä paremmin ja olla ylpeämpi tekemisistään. Ja kirjoittaminen, se vasta on nautinto, vai mitä?