Elinikäinen oppiminen on ihmisenä kasvamista. Opiskelu "tunnetyön" ja hoitotyön ammattiin sairaanhoitajaksi aikuisena haastaa  persoonalliseen kasvuun, merkityksien ja tarkoituksien löytämiseen ja persoonalliseen eheyden rakentamiseen.

Ihmisenä kasvaminen on sydämen sivistyksen kartuttamista; tulee tietää ja tuntea omat arvonsa, sen mikä tässä maailmassa on itselleen tärkeää ja tehdä töitä niiden asioiden eteen. Tärkeintä on selvittää itselleen mitä haluaa ja olla se, mikä haluaa olla, ainutlaatuinen persoona. Hoitajan ammatissa onnistuu, kun hoitaa ja pitää huolta rehellisesti omia vahvuuksiaan ja arvojaan hyväksikäyttäen, omaan toimintatapaansa luottaen  ja toimintaympäristön sääntöjä ja tapoja noudattaen.  Konkreettinen tekeminen nivoutuu saumattomasti yhteen kädentaitojen, tiedollisen ja tunteellisen tekemisen kanssa sydämelliseksi huolenpitotyöksi -työksi ihmisen lähellä.

Tälläinen "vakava" postaus sai alkunsa  työpäivästä joka oli monella tavalla tavallista haasteellisempi henkisesti. Kunpa jaksaisimme tsempata toisiamme haastavissa tilanteissa mieluummin kuin etsimme syyllisiä ja pidämme itseämme muita parempana... täydellinen ei tarvitse olla, riittävän hyviä olemme varmasti kaikki!